Skip to content

Infograafi: visuaalinen verkko ja mobiilikuvauksen räjähdys

Infograafi: visuaalisempi verkko ja mobiilivalokuvaus
Mikäs sen kauniimpaa kuin visualisoitu tieto? Infografiikan suosion salaisuus on, että se esittää monimutkaiset asiat yksinkertaisesti ja houkuttelevasti. Suunnittelin infograafin, joka tiivistää aiemmat visuaalista verkkoa  ja mobiilivalokuvausta käsittelevät bloggaukseni, lisäfaktoilla ryyditettynä. Katso postin lopusta myös mobiilikuvagalleria, jonka kaikki kuvat on otettu älypuhelimella.

Seuraavassa muutamia poimintoja infograafista. Tiesitkö esimerkiksi, että Instagramiin on postitettu jo yli 112 miljoonaa selfietä eli omakuvaa (hashtagilla #selfie)? Itsensä kuvaaminen näyttäisi normalisoituneen sosiaalisen median ja älypuhelinten myötä. Aiemmin keväällä totesin tämän yhdellä valokuvauskurssillani, jolla suurin piirtein kaikki alle 20 -vuotiaat tytöt (tämä oli selkeästi sukupuolittunutta) sanoivat kuvaavansa ”itseään ja joskus kavereitaan”. Ja tässä ei siis ollut mitään ihmeellistä – kukaan ei mitenkään häpeillyt ilmoittaa, että kuvaa pitkälti itseään. Niin ne ajat muuttuvat.

Instagram on muuten tämän hetken nopeimmin kasvava some-palvelu, johon suolletaan 60 miljoonaa kuvaa joka päivä, 694 kuvaa sekunnissa. Visuaalisen tulituksen keskellä tulee mieleen, kuinka moni näistä jää elämään? Jaksaako tuhansien kuvien virtaan turtunut diginatiivi keskittyä vaikkapa taideteokseen muutamaa sekuntia pidempään, ennen kuin alkaa haukotuttaa?

Instagram avaa myös karun näkymän digiajan työmarkkinoihin. Kun valokuvausalan dinosaurus Kodak (1880-2012) työllisti parhaimmillaan 140000 käsiparia, Instagramilla oli leivissä 13 ihmistä kun se myytiin Facebookille 2012. Kannattaa lukaista tähän liittyen Jaron Larnierin syväanalyysi: internet tuhosi keskiluokan.

Entä sitten Pinterest? Kiinnostavimmat Pinterestiä koskevat tilastot liittyvät verkkokauppaan. Löysin tuoreehkon infografiikan, jonka mukaan verkkokaupojen sivuilta jaetaan sisältöä suuremmalla todennäköisyydellä juuri Pinterestiin. Jopa Facebook, jolla on kymmenkertainen käyttäjämäärä, joutuu tässä tyytymään kakkostilaan.

Infograafi: visuaalinen verkko & mobiilivalokuvaus

Haluatko käyttää tätä infograafia? Julkaisen sen creative commons lisenssillä, joten voit käyttää sitä vapaasti :), kunhan linkität tälle sivulle.

iPhoneography kuvagalleria

Katso myös seuraava valokuvagalleria, jonka kaikki kuvat on otettu iPhonella. Se sisältää 75 iPhone valokuvaa 5 eri kategoriassa. Käyttämiäni sovelluksia ovat mm. VSCO Cam, Retrica, KitCam, Camera+, Snapseed, Afterlight ja Mextures. Lisää vinkkejä sovelluksiin, kuvaukseen ja kuvankäsittelyyn löydät tästä postista.

Kirjoittaja opettaa digikuvausta ja kuvaa mm. verkkosivustoille. Katso töitä portfoliossa.

Jaa kirjoitus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Tilaa uutiskirje

Saat uudet blogit suoraan sähköpostiisi. Tilaamalla hyväksyn, että tietoni tallennetaan Sometekin uutiskirjeen tilaajarekisteriin.