Sosiaaliset verkko-oppimisympäristöt

Tiedot

Projekteihin sisältyi

Verkkosivustoihin sisältyi

"Ihan mahdottoman upea ilme ja elävä vuorovaikutuskanava."

Sometek suunnitteli useille asiakkaille sosiaalisen median oppimisympäristöjä 2012-2018. Aikanaan ympäristöt olivat uraauurtavia ja avasivat uusia oppimisen tapoja pohjautuen jakamiseen ja vertaisoppiseen. Sometek on hyödyntänyt ympäristöjä myös omissa koulutuksissaan mm. Aalto yliopistossa ja Metropoliassa.

Ensimmäinen projekti oli Helsinki Business Collegelle toteutettu sosiaalisen median oppimisympäristö (2012), joka toimii mobiilisti miltä tahansa laitteelta. Ympäristö käsitti keskeiset sosiaalisen median työkalut kätevästi yhteen integroituna kokonaisuutena. Käyttäjät voivat luoda nopeasti kurssikohtaisia ryhmätyötiloja, joihin sisältyvät mm. vuorovaikutusseinä, kurssiblogi, wiki, median ja dokumenttien jako, jaettu kalenteri ym. Yhteistyö, jakaminen ja vertaisoppiminen oli helppoa ja myös turvallista monipuolisten yksityisyysasetusten ansiosta. Lue lisää projektista täältä.

Tämän jälkeen seurasi useita vastaavia projekteja, joista yksi isoimmista oli Sovelto Channel (2013). Sovelto on Suomen johtava ICT -koulutuskeskus, jonka tarjoomassa on satoja kursseja. Sometek 1) haastatteli Sovelton avainhenkilöt ja kartoitti tarpeet, 2) loi oppimisympäristön konseptin ja 3) toteutti sen pohjalta WordPress -sivuston.

Laajasalon opistolle Sometek toteutti sivustot Kaupunkikanava.fi, kaupunki.tv ja kaupunkiradio.fi (2017-2018). Sivustojen sisällön tuottavat opiston mediaopiskelijat ja se on olennainen osa heidän opiskeluaan. Lisäksi Sometek konsultoi Laajasalon opiston medialinjoja henkilökohtaisten portfolioblogien käytössä opiskelun tukena. Portfoliot ovat nykyisin opiston opiskelijoille tärkeä tapa osoittaa osaamisensa ja työllistyä.

Mainitsemisen arvoinen on myös Valteri HUB (2015), jonka idea oli tuoda oppimis- ja ohjauskeskus Valterin ihmisten osaaminen näkyväksi ja luoda verkkoon oppimisen tuen solmukohta. Oppimisympäristössä käyttäjät voivat luoda yhteistyötä, vuorovaikutusta ja jakamista varten ryhmiä, jotka sisältävät tärkeimmät some-työkalut: vuorovaikutusseinän, blogin, foorumin ja dokumenttien jaon.

ValteriHUB:in hankekoordinaattori Jukka Vetoniemi kertoo:

"Ilme on aivan mahdottoman upea ja sitä on täällä kehuttu kovasti! Väriteema ValteriHUB:in ympärillä on onnistunut ratkaisu ja erittelee selkeästi sivuston osioita. Someseinä on myös todella informatiivinen ja elävä kanava. Kiitos!"