050-5748041 | ilkka.olander (at) sometek.fi

Sometek

Sometek

Pieni on suurta. Ihmiseltä toiselle, yksi kerrallaan.

Sometek - sosiaalinen media, oppiminen ja työ

Sometek on verkkojulkaisemisen ja sosiaalisen median ammattilainen. Aloitetaan siitä mitä täältä saat:

WordPress verkkosivut

Tarvitsetko laadukkaat WordPress verkkosivut, jotka jäävät mieleen niin ilmeen, käytettävyyden kuin sisällön puolesta? Sometekista saat osaavan verkkosuunnittelun lisäksi korvaamatonta apua sivustosi sisällön suunnitteluun ja verkkomarkkinointiin. Älä tyydy olemaan taustatapettia – tehdään sinusta verkossa alasi johtaja.

Yritysilme & brändi

Erottuva yritysilme on brändin menestystekijä. Sometek suunnittelee mediahälyn ylittävää visuaalista viestintää erityisesti verkkoon ja digitaalisiin kanaviin. Meille suunnittelu on enemmän kuin visualisointia – se on ongelmanratkaisua, jonka avulla viestisi muotoillaan niin, että se vaikuttaa. Hyvä design on hyvää bisnestä.

Koulutukset

Katso sosiaalisen median, verkkojulkaisemisen ja visuaalisen suunnittelun koulutukset yrityksille ja oppilaitoksille. Kouluttajallasi on pitkä kokemus niin yritys- kuin korkeakoulumaailmasta ja hän on kouluttanut mm. viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisia, opettajia, virkamiehiä, toimittajia ja eri alojen yrittäjiä.

Profiili

Muutama sana minusta.

Ilkka Olander

Terve, kiva kun poikkesit. Olen Ilkka, digimedian sekatyöläinen – designer, kouluttaja ja verkkomedian tekijä. Intohimoni on mediarikas viestintä verkossa, jossa yhdistyy niin sanakuva kuin käyttökokemus. Verkko on täynnä meteliä ja siksi siellä pitää erottua laadulla.

Uskon verkostomaiseen työtapaan, avoimuuteen ja jakamiseen. Reiluun ja hyvin tehtyyn työhön rennolla asenteella. Autan koulutuksissani eri alojen ammattilaisia kehittymään verkon, sosiaalisen median ja design -työkalujen käytössä.

Taidot

Verkkojulkaiseminen / WordPress
Sosiaalinen media & blogit
Koulutusteknologia
Visuaalinen viestintä, digikuvaus
Digijulkaiseminen, tablettijulkaisut
Photoshop & InDesign
HTML / CSS
LINKEDIN PROFIILINI

Faktat

  • Perusti Sometekin 2012. Suunnitellut kymmeniä verkkosivustoja ja vetänyt digiviestinnän koulutuksia
  • Digiviestinnän kouluttaja (Corellia Helsinki).Koulutuksia mm. web-suunnittelu (WordPress), sosiaalinen media, multimediatuotanto ja digikuvaus. Kouluttanut myös Soveltossa, Aalto Yliopistossa, Metropoliassa ja Helsinki Business Collegessa.
  • Digimedian, sosiaalisen median ja koulutusteknologian asiantuntija. Erityisasiantuntija OPH:n rahoittamassa hankkeessa ”blogiverkostomalli ja sosiaalinen media opetuksessa” 2011-2012.
  • Luovan alan yrittäjä vuodesta 2005 (www.aanitaivas.com). Asiakkaita mm. YLE, Nokia, KONE, Kansallismuseo ja Aalto Yliopisto.
  • Master in New Media (Aalto yliopisto / Medialab), Valtiotieteiden maisteri (Helsingin yliopisto, sosiaali- ja kulttuuriantropologia)
Pikseliä väännetty
Riviä tekstiä verkossa
Some jakoa
Projektia takana

Sometek – arvot

Asioita, joihin uskon ja joiden vuoksi teen työtä.

1

Pieni on suurta

Ihmiseltä toiselle, yksi kerrallaan. Sana kulkee nykyisin nopeasti, kun kuka tahansa voi olla media. Jos juttu on hyvä, sen leviämistä ei voida estää. Verkostojen avulla pienikin toimija voi haastaa ja ohittaa isot ja kömpelöt dinosaurukset. Pieni reagoi muutoksiin ketterämmin. Oletko myös pieni? Ollaan yhdessä suurempia.

2

Verkostojen voima

Uusi työ on järjestynyt verkostomaisesti kuten internet. En usko vanhan maailman ”käske & kontrolloi” -ajatteluun. Hierarkiat, siilot ja komentoketjut tappavat luovan työn. Paras osaaminen ei välttämättä löydy saman käytävän varrelta vaan globaalien verkostojen kautta. Sosiaalinen media tarjoaa välineet yhteistyöhön.

3

Jakaminen, ei panttaaminen

Parhaat ideat syntyvät, kun ideoiden raakileet törmäävät. Jakaminen on nykyisin voittava strategia ja suurimmat gurut verkossa ovat anteliaita. Pyrin jakamaan joka päivä verkossa hyödyllistä tietoa – toivottavasti siitä on sinulle apua. On helppo jakaa, sillä saan koko ajan monin verroin enemmän.

4

Maailma ei ole valmis

Haastan itseni oppimaan uutta joka päivä. Maailma muuttuu niin nopeasti, että jatkuva poisoppiminen ja omien toimintatapojen kyseenalaistaminen on välttämätöntä. Olen koukussa osaamiseni kehittämiseen ja verkko tarjoaa siihen loputtomat resurssit. Uskon itseohjautuvaan, verkostomaiseen ja sisäisesti motivoituneeseen oppimiseen.

5

Ihminen ensin

Ihmiset ovat kiinnostavampia kuin yritykset. Tuokoon tulevaisuus vähemmän ympäripyöreää yritysjargonia ja enemmän puhetta ihmiseltä toiselle. Lihaksi tulleita näkemyksiä ja ajatuksia, joita vastaan saa väittää. Emme kaipaa enempää kiiltokuvamarkkinointia vaan aitoja, oikeita ihmisiä.

6

Työn tarkoitus

Jos rakastaa työtään, jokainen yksityiskohta on tärkeä. Työhönsä intohimolla suhtautuva ammattilainen haluaa tehdä laatua sen itsensä vuoksi. Päivittäinen ponnistelu kohti parempaa – kauneutta, tietoa tai ymmärrystä – tekee työstä merkityksellistä.

Sometek - SoMe -ratkaisuja oppilaitoksille ja yrityksille