050-5748041 | ilkka.olander (at) sometek.fi

WordPress kotisivut

Sometek - WordPress kotisivut ja verkkosuunnittelu

Sometek on notkea digitoimisto Helsingissä, joka nostaa asiakkaansa verkossa seuraavalle tasolle. Tarjoamme korkealuokkaista WordPress -verkkosuunnittelua ja korvaamatonta apua sivustosi sisällön suunnitteluun ja verkkomarkkinointiin. Älä tyydy olemaan taustatapettia – tehdään sinusta verkossa alasi johtaja.

Ilme

Erottuva verkkobrändi ei synny kopioimalla muita. Tarvitset uniikkeja ideoita ja mieleenpainuvan visuaalisen viestinnän konseptin. Hyvällä suunnittelulla jalostetaan monimutkaisista asioista jotain briljantin yksinkertaista ja kiinnostavaa. Suunnittelu on enemmän kuin visualisointia – se on ongelmanratkaisua, jonka avulla viestisi muotoillaan niin, että se vaikuttaa.

Sisältö

Verkossa oikein suunniteltu sisältö on menestyksesi avaintekijä. Sisältömarkkinointi on nykyisin paras keino ansaita näkyvyyttä hakukoneissa ja sosiaalisessa mediassa. Ilman kunnollista sisältöstrategiaa sivuille ei saada tarpeeksi kävijöitä, ja panostukset ilmeeseen ja brändiin valuvat hukkaan. Sometek auttaa asiakkaitaan muuttumaan verkkojulkaisijoiksi, jotka puhuttelevat kohderyhmiään.

Verkkostrategia

Pohditko, miten sosiaalinen media tai blogi kannattaa integroida sivustollesi ja miten toimia eri kanavissa? Entä miten satunnaiset kävijät saadaan konvertoitua asiakkaiksi? Hakukoneoptimointikin pitäisi ottaa huomioon. Ei hätää. Sinua tukee verkon ammattilainen, joka taklaa näitä ongelmia päivittäin. Sparraan sisällöntuotannossa ja strategiassa, jotta saat verkossa todellisia, mitattavia tuloksia.

Työt

Sometek auttaa asiakkaitaan nousemaan seuraavalle tasolle verkossa.

-Asiakkaat-

Olipa kyseessä verkkosivujen suunnittelu, some-koulutus tai WordPress -konsultointi, tyytyväinen asiakas on aina tärkeintä. Kiitos luottamuksesta!

 • Glase.fi sivuista tuli todella tyylikkäät ja toimivat, ja ne vastaavat hyvin nykyaikaisen tiedeviestinnän tarpeisiin. Sivujen ilmeessä tutkimushankkeen ydinteema, rajat, tulee onnistuneesti esille monimuotoisen kuvakielen kautta. Myös Glasen logo ammentaa oivallisesti rajatematiikasta ja jää hyvin mieleen. Sivuja on helppo päivittää itse, mikä on lisännyt niiden käyttömukavuutta ja helpottanut tutkimushankkeesta raportointia.
  Kristiina SilvanHelsingin Yliopisto
 • Kiitos sivustosta, ne ovat oman alan parhaat ja niitä kelpaa levittää. Idea puheterapian tietopankista oli erinomainen ja toteutus osaava. Täytyy sanoa, että olet hyvin olet sisäistänyt sisällöt ja kyennyt ne tiivistämään houkuttelevaksi paketiksi. Todella hienoa jälkeä, täytyy antaa täydet 10/10.
  Petri KaisamattiToimitusjohtaja, CogniMed Oy
 • Olemme saaneet sivuista paljon positiivista palautetta. Sivut näyttävät todella hyvältä ja muutos aikaisempaan sivustoon on valtava. Kiitos hyvästä ja joustavasta työstä!
  Antti Kasanen, varatoimitusjohtaja, Valmennuskeskus Public
 • Ikikiukaan sivuista tuli erittäin hyvät, visuaaliset ja selkeät, ja niitä on aiempaa helpompi päivittää. Saimme myös hyviä ideoita sisällöntuotantoon, esimerkiksi IKI-tarinan esittämiseen sekä etusivun osioihin. Kuvankäsittely paransi selvästi tuotekuvien laatua. Tuotteiden suodattimet ja tunnisteet auttavat asiakkaita löytämään oikean kiukaan aiempaa paremmin. Myös kiukaiden ohjeet saatiin aiempaa selkeämmin ja helppokäyttöisemmin esiin.
  Seppo PöystiMarkkinointipäällikkö, Ikikiuas Oy
 • Nurkantakana.fi -sivustosta tuli parempi kuin olimme osanneet toivoakaan. Sen ulkoasu ja persoonalliset ratkaisut ovat keränneet pelkästään kehuja asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta. Yhteistyö Sometekin kanssa oli kaikin puolin sujuvaa ja mutkatonta. Pysyimme hyvin ajan tasalla aikataulusta, tarpeista ja sivuston tilanteesta. Erityisen tyytyväisiä olimme sivuston tekniseen toteutukseen ja visuaaliseen ilmeeseen, joissa molemmissa näkyi laadukas ammattilaisuus. Saimme kaiken tarvitsemamme, realistisen konsultoinnin eri vaihtoehtojen suhteen eikä asioita tarvinnut korjailla tai penätä. Työssä välittyi kiinnostus ja vastuu projektia kohtaan.
  Ilana RimonSuomen kulttuuriperintökasvatuksen seura
 • Ilkalla on erinomainen kyky jalostaa asiakkaan aineistoa siten, että tarina soljuu verkkosivuilla houkuttelevasti. Visuaalinen ilme hahmottui ja rakentui kokeilujen myötä vaivattomasti. Myös valittuihin teknisiin ratkaisuihin saattoi luottaa. Lopputuloksena saimme hyvännäköiset sivut, jotka sopivat Teonsanan bisnekseen erinomaisesti.
  Minna KeinonenToimitusjohtaja, Teonsana

Miksi Sometek?

Laatu kaikessa tekemisessä. +9 muuta syytä valita Sometek.

Sosiaalinen sivusto

Sometek on sosiaalisen median asiantuntijasi. Tiedän, miten sosiaalinen media kannattaa integroida osaksi sivustoasi ja miten se tukee liiketoimintaasi. Sosiaalinen sivusto on uusi musta, minimistandardi verkossa.

Visuaalinen

Houkutteleva visuaalinen ilme erottaa hyvän brändin sadoista kilpailijoista. Suunnittelen halutessasi myös logon, luon sivuston kuvituksen ja animaatiot.

Voimakkaat ominaisuudet

Tarvitsetko sivustosi yhteyteen verkkokaupan tai sosiaalisen intranetin? Entä miten olisi uutiskirjeet, some-integrointi, tuote/sisältö suositukset, chat, kävijäanalytiikka…? Onnistuu.

Responsiiviset sivut

Verkon mobiilikäyttö on jo yleisempää kuin verkon käyttö pöytäkoneilla. Viimeistään nyt on aika päivittää sivustosi. Kaikki Sometekin suunnittelemat sivustot ovat responsiivisia, eli skaalautuvat laitteeseen kuin laitteeseen.

Helpot julkaisuvälineet

Työvälineeni on WordPress, maailman suosituin julkaisujärjestelmä. Sen avulla asiakas voi päivittää itse sivustoaan ja julkaista helposti omia sisältöjään.

Sijoitus tulevaisuuteen

Rakenna tukikohtasi verkossa kestävälle pohjalle. WordPress -ekosysteemi kehittyy harppauksin ja valitsemalla sen varmistat, että sivustosi pysyy kehityksen kärjessä

Käyttökokemus

Haluatko sivuston, joka on ihmiselle, ei insinöörille tehty? Helppo käyttöliittymä, selkeä sivurakenne ja pohdittu sisältöpolku takaavat, että käyttäjät viihtyvät sivustolla ja löytävät haluamansa sisällön nopeasti. 

Hakukoneystävällinen

Pelisi on pelattu, jos sivustosi ei löydy verkosta. Ymmärrän hakukoneoptimointia ja autan suunnittelemaan sivuston sisällön niin, että Google on puolellasi.

Priimalaatua sopuhintaan

Älä maksa verkkosivuistasi ylihintaa. Fiksut työtavat säästävät omaa aikaani ja sitä kautta sinun rahaasi. Tavoitteena on, että jokainen työtunti tuottaa asiakkaalle lisäarvoa. Pyydä tarjous. 

-Usein kysyttyä-

Ymmärrä paremmin verkkosuunnittelua ja tehdään yhdessä onnistuneempi projekti.

Projekti aloitus ja tarjousvaihe

Verkkosivujen konseptointi ja kick-off palaveri

Usein alkupalaverissa luodaan koko projektia ohjaava suunnitelma eli verkkosivujen konsepti, jota voidaan toki muuttaa ketterästi vielä matkan varrella. Suunnitelma on tärkeä, eikä ilman sitä päästä toivottuun lopputulokseen. Siinä määritellään sivujen tavoite ja kohderyhmä, kirkastetaan sisältöön, ulkoasuun ja brändiin liittyviä ajatuksia ja mietitään yhdessä verkkosuunnittelun ammattilaisen kanssa keinot, joilla tavoitteisiin päästään. Tärkeää on myös kartoittaa kilpailutekijät, millä brändi erottuu kilpailijoista.

Miksi tähän kannattaa uhrata aikaa ja vaivaa? Koska hyvä konseptointi säästää rahaa. Se kirkastaa projektin suunnan ja minimoi uudelleentekemisen ja väärinymmärrykset. Se varmistaa, että sivuista tulee johdonmukainen kokonaisuus, jolla on selkeä tavoite, oikeat sisällöt oikeissa paikoissa, viestiä tukeva ulkoasu ja pitkälle tulevaisuuteen kantava tekninen toiminnallisuus. Hyvä konsepti on edellytys kestävälle verkkopalvelulle, jonka pariin käyttäjät palaavat yhä uudelleen.

Verkkosuunnitteluprojektin eteneminen ja viestintä

Mottoni on ”pieni on suurta”. Se pitää sisällään ketteryyttä, nopeaa viestintää ja halun tehdä paremmin.

Aloitamme kickoff -palaverilla (ks. ylempi kohta), jossa kirkastetaan mitä ollaan tekemässä. Tässä vaiheessa hahmottelemme yhteistyössä projektin suuret linjat: tavoite, kohderyhmät, kilpailuedut, ydinviestit ja sisällöt, toiminnallisuus, sivurakenne, visuaalinen linja ja kuvitustapa. Kyselen paljon, sillä projektin onnistumisen kannalta on olennaista saada syvä ymmärrys bisneksestäsi.

Itse suunnitteluvaiheessa pyrkimyksenä on saada nopeasti aikaan konkreettisia tuloksia – demo tai draft -versio kommentoitavaksi. Sivustoa kehitetään tästä eteenpäin askel kerrallaan, jatkuvasti kommunikoiden. Koska kyse on luovasta työstä, uusia ideoita syntyy matkan varrella. Luova toimisto ei vain toteuta asiakkaan toiveita vaan ylittää ne auttamalla asiakasta proaktiivisesti.

Kommunikoit projektin ajan yhden ihmisen kanssa joustavasti – pikaviestimillä tai perinteisemmin :). Näin minimoidaan väärinymmärrykset, sähellys ja aikataulujen venyminen. Hyvässä projektissa viestintä sujuu, projekti etenee ja kumpienkin innostus pysyy yllä.

Sivuston päivitykset ja jatkokehitys

Verkkosivuja tilatessa kannattaa miettiä pidemmälle tulevaisuuteen. Kuka sivuja päivittää ja miten? Monesti asiakas itse päivittää sisältöä, mutta sivuston tekniset päivitykset ja jatkokehitys jätetään yleensä digitoimistolle.

WordPressin ytimen, teeman ja lisäosien päivityksiä kannattaa yleensä tehdä 2-4 kertaa vuodessa. Näiden teknisten päivitysten ansiosta sivut pysyvät toimintavarmoina ja tietoturvallisina. Lisäksi sivuja voidaan jatkokehittää toiveittesi mukaan, jotta ne palvelisivat tarkoitustaan mahdollisimman hyvin. Jatkokehitys voi olla esimerkiksi sivujen konversioasteen (=kuinka moni käyttäjä suorittaa tavoitetoiminnon, kuten yhteydenotto tai tilaus) nostamista tai uusien tuote tai palvelusivujen suunnittelua.

Sometek päivittää ja jatkokehittää sivustoasi tuntitöinä toiveittesi mukaan. Et maksa kiinteää kuukausihintaa vaan ainoastaan toteutuneista tunneista ja sivujen konkreettisista parannuksista. Sometek myös ehdottaa aktiivisesti parannuksia sivustollesi, mikäli uskoo niiden tukevan bisnestäsi. Reilua, eikö vain?

Tarjous verkkosivuista - hinnoittelu

Verkkosivut ovat pitkälle räätälöity tuote ja lopullinen hinta riippuu aina tilaajan toiveista ja tarpeista. Tarkkaa hintaa ei voi antaa, ellet osaa kuvata tarkalleen, mitä haluat (”Tarvitsemme edustavat WordPress -sivut” tai ”ilme pitäisi uudistaa” ei riitä). Luonnollisesti hinta-arvio osuu sitä paremmin kohdalleen, mitä yksityiskohtaisemmin osaat kuvata projektisi ja tavoitteesi.

Kerro siis tarjouspyynnössäsi

 • Tavoite. Mitä haluat verkkosivuillasi saavuttaa, mikä on kohdeyleisösi ja
 • Sisältö. Millaista sisältöä sivuille on tulossa, kuinka paljon ja kuinka monta sivua? Tarvitsetko apua sisällön suunnittelussa?
 • Visuaalinen ilme. Kerro yksityiskohtaisesti, mitä tarvitset: esim. logon, kuvituksen (custom vai kuvapankki), infografiikkaa, responsiivisen taiton jne. Kerro myös minkä verran haluat ilmeeseen ja brändiin panostaa (esim. logon voi tehdä parissa tunnissa (tehdasbulkkiratkaisu) tai parissa viikossa (uniikki, hiottu, taustatutkittu ratkaisu).
 • Toiminnallisuudet. Mitä toimintoja tarvitset (esim. lomakkeet, some-integroinnit, galleriat ym. esitykset, tapahtumakalenterit jne.)
 • Referenssit. Anna 1-3 referenssisivustoa, jotka konkretisoivat sitä mitä toivot.

Suuri osa tarjouspyynnöistä ei ole näin yksityiskohtaisia, joten niille voi antaa vain hintahaarukan. Usein kummallekin osapuolelle helpointa on sopia tuntihinta ja arvio kokonaiskustannuksista, johon tähdätään. Ja projektin aikana kommunikoidaan selkeästi, jos jokin ratkaisu vaikuttaa sovittuun budjettiin.

Verkkosivujen sisältö

Mitä on sisältömarkkinointi ja mitä sillä voi saavuttaa?

Sisältömarkkinoinnista on tullut yksi suosituimmista tavoista ansaita näkyvyyttä verkossa. Yritykset muuttuvat nyt kilpaa medioiksi ja lähestyvät ihmisiä myyntipuheiden sijaan kiinnostavilla sisällöillä. Hyvä sisältö, jonka parissa ihmiset aidosti viihtyvät, tuokin peukutusta, keskustelua ja näkyvyyttä. Kaikki eivät kuitenkaan menesty sisältömarkkinoinnissa. Avain menestykseen on hyvä sisältöstrategia, jonka luomisessa autan mielelläni.

Olen vetänyt erilaisia sisältömarkkinointiin liittyviä koulutuksia yrityksille vuodesta 2013. Kokemusta on tullut monenlaisista asiakas-caseista.

Millaista apua saan sisällöntuotantoon?

Jotta saat verkossa tuloksia, tarvitset strategista kohderyhmän tarpeisiin osuvaa sisältöä.

Verkkokirjoittaminen on oma taiteenlajinsa, johon pätevät osin eri säännöt kuin muuhun kirjoittamiseen. Olennaista on mm. tekstin hierarkia ja silmäiltävyys, selkeät linkitykset ja ohjaukset oikeissa paikoissa, äänensävy sekä hakukoneiden huomioiminen. Suuri osa asiakkaista ei tunne ”verkon pelisääntöjä” ja hyötyy suuresti verkon ammattilaisen vinkeistä sisällöntuotannossa.

Sparrauksen lähtökohta on, että sinä tunnet parhaiten oman bisneksesi ja kohderyhmäsi. Autan sinua muokkaamaan viestisi verkkoon niin, että se vaikuttaa. Sisällön sparraus voi käsittää tarpeittesi mukaan esim. otsikointia, sisällön paloittelua osiin, tärkeimmän viestin esiintuomista, sivurakenteen suunnittelua tai sisältöstrategian luomista.

Tekstisuunnittelun (copywriting) merkitys

Sillä mitä sanoo ja miten sanoo, on väliä. Verkkosivuista 90% on tekstiä ja suurin osa yrityksesi kommunikaatiosta tapahtuu tekstin välityksellä. Erottuva äänensävy, selkeä ja mieleenpainuva viesti tai ymmärrettävä nopealukuinen rakenne ei synny sattumalta vaan vaatii työtä – tekstisuunnittelua (copywriting).

Jos sivuston ”käsikirjoitus” on heikko, mikään erikoistehoste ei pysty sitä pelastamaan. Otsikoiden, väliotsikoiden ja tärkeimpien esittelytekstien muokkaaminen onkin usein ensimmäisiä toimenpiteitä, kun sivujen konversioastetta (=kuinka moni kävijä suorittaa tavoitetoiminnon) pyritään nostamaan.

Myös verkkosivujen design tulisi rakentaa tekstin ympärille sitä tukemaan, ei päinvastoin. ”Lorem ipsum” -sisällön pohjalta tehty design on pelkkää koristelua eikä ratkaise todellisia asiakasongelmia.

Autan sinua hiomaan tekstisisältösi sellaisiksi, että ne toimivat verkossa.

Brändi ja visuaalinen ilme

Miksi verkkosivujen visuaalisuuteen kannattaa panostaa?

Verkkosivujesi visuaalinen ilme luo ensimmäisen mielikuvan yrityksen tuotteiden ja palveluiden laadusta. Käyttäjätutkimuksessa korostuu havainto, että ihmiset tekevät usein ratkaisuja nopeasti pelkän visuaalisen ulkoasun perusteella. Suuri osa poistuu sivuilta jo ensimmäisen 10 sekunnin aikana, mikäli sivujen ilme ei viesti toivottua laatua. Visuaalinen suunnittelu vaikuttaa meihin enemmän kuin uskallamme myöntää.

Hyvä ilme kiteyttää visuaaliseen muotoon yrityksen tärkeimmän viestin ja kytkee kohdeyleisön yritykseen tunnetasolla. Tämä on tärkeää, sillä ilman tunnetta me emme toimi. Toki ilmeen voi sutaista nopeasti pienellä budjetilla ja tarttua ensimmäiseen ideaan, kuten monessa suomalaisessa yrityksessä tehdään. Lopputuloksena on yleensä heikkoa suunnittelua, joka ei muutu markkinaeduksi eikä vakuuta asiakkaita.

Verkkosivut, brändi ja yritysilme

Verkkosivut ovat monille tärkein markkinointiväline. Siksi verkkosuunnitteluprojektin yhteydessä on usein mielekästä työstää laajemmin brändiä ja yritysilmettä. Verkkosivujen värit, typografia, kuvitus ja graafiset elementit kannattaa tuoda muuallekin markkinointimateriaaleihin. Sometekista saat verkkosivujen lisäksi myös logon, käyntikortit, valokuvat, pp-esityspohjat, esitteet ja infografiikan.

Yritysilme tekee brändistä tunnistettavan ja on konkreettinen kosketuspinta asiakkaisiin. Hyvä ilme on tosi, kestää aikaa eikä vaadi jatkuvia korjausliikkeitä. Ilmeeseen sisältyy tilanteesta riippuen mm. logo, värit, typografia, kuvamaailma ja graafiset elementit. Lisäksi määritellään äänensävy, tärkeimmät kohderyhmät ja mielikuvat ja kilpailuedut. Tämän kaiken voi sisällyttää brändioppaaseen, jota myös graafiseksi ohjeistoksi kutsutaan.

Yhtenäisen visuaalinen linjan noudattaminen varmistaa, että yritys jää kuluttajien mieleen ja tunnistetaan. Perimmiltään kyse on yrityksesi positioinnista markkinapaikalla ja sen konkretisoimista ilmeeksi. Tämä voi vaatia huomattavasti taustatyötä (kilpailija-analyysi, vahvuuksien kirkastaminen, syvä ymmärrys kohderyhmästä ym.). Kestävää brändiä ei luoda hetkessä.

Tuloksia verkkosivuilla

Miten saan kävijöitä sivuilleni?

Tärkeimpiä liikenteen lähteitä lähes mille tahansa sivustolle ovat hakukoneet ja sosiaalinen media. Sen lisäksi on ns. ”suoraa liikennettä” (kävijät tietävät URL-osoitteen, esim. ovat käyneet sivustolla aiemmin) ja muilta verkkosivustoilta ansaittuja linkkejä.

Sisältömarkkinoinnin perusajatus on, että sisältö on valuuttaa, jota vaihdetaan yleisön huomioon. Hyvä ja strategisesti laadittu sisältö, jota julkaistaan erityisesti kotisivujen yhteydessä olevassa blogissa, on ensiarvoisen tärkeässä roolissa ja voi hyvinkin 5-10 kertaistaa kävijämäärät. Hyvällä sisällöllä ansaitaan sijoitus hakukoneissa ja suosio sosiaalisessa mediassa. Näistä kanavista tulleita kävijöitä ohjataan lisäksi pehmein keinoin ”ostoputkessa” esim. uutiskirjeen tilaajiksi, suosittelijoiksi ja tietenkin maksaviksi asiakkaiksi.

Kuulostaako haastavalta? Ei hätää. Sometek on verkkojulkaisemisen ja sosiaalisen median asiantuntija, ja auttaa sinua onnistumaan.

Kuinka verkkosivuni kävijöistä saadaan asiakkaita?

Kun pyritään parantamaan sivuja niin, että kävijöistä suurempi osa muuttuisi asiakkaiksi, on kyse konversio-optimoinnista. Konversio-optimoinnin parhaat käytännöt perustuvat tutkittuun tietoon käyttäjistä ja antavat parhaan pohjan tuloksellisten verkkosivujen suunnittelulle.

Tärkeää konversio-optimoinnissa on kävijöiden ohjaaminen sivuilla selkeästi kohti tavoitetta (esim. yhteydenotto, ostotapahtuma, uutiskirjeen tilaus). Sivujen analytiikasta saadaan tietoa, mikä toimii ja mikä ei, ja tämän perusteella tehdään muutoksia sivuille.

Konversioon vaikuttaa lukuisia tekijöitä: sisältö, design, käyttökokemus, asiakaspalaute (”social proof”), todistusvoimaiset referenssit ja asiakascaset, navigointi ja call-to-action osiot jne. Olennaista on myös näiden esitystapa sivuilla, esim. ydinviestin kirkkaus, otsikointi ja kuvaustekstit, kuvituksen osuvuus, eri osioiden järjestys jne.

Kuulostaako monimutkaiselta? Ei hätää. Autan sinua saavuttamaan konkreettisia tuloksia verkossa konversio-optimoinnin keinoin. Aloita pohtimalla mikä on sivustosi tavoite, jonka tulisi olla myös suunnittelun lähtökohta.

Miten hakukoneet tulisi ottaa huomioon jo sivujen suunnitteluvaiheessa?

Monella asiakkaalla hakukoneoptimointi tulee mieleen vasta projektin loppumetreillä. Eikös sen voi tilata jostain seo-toimistosta? Valitettavasti tämä ei johda toivottuun lopputulokseen. Hakukoneissa ei nykyään menesty pelkällä teknisellä optimoinnilla (metadata). Pahimmassa tapauksessa sivujen sisältö pitäisi kirjoittaa kokonaan uudestaan.

Olennaisinta on hakukoneiden kannalta on laadukas sisältö, joka on jäsennelty strategisella tavalla sivurakenteeksi. Hakukoneet tulisi ottaa huomioon jo projektin alussa sisällön suunnitteluvaiheessa. Suuri osa digitoimistoista ei kiinnitä asiaan juuri huomiota joko siksi, että asiakas ei osaa sitä pyytää tai siksi, että hakukoneoptimoinnin osaamista ei ole.

Sometekin asiakkaana saat apua ja neuvoja mm. sisällöntuotantoon, otsikointiin ja sivurakenteeseen, jonka avulla nostat sivustosi näkyvyyttä Googlessa pitkällä tähtäimellä. Sen lisäksi että luomme kestävän pohjan sivujesi näkyvyydelle, ymmärrät myös millaista sisältöä sinun kannattaa jatkossa tuottaa.

Miten verkkosivujani kannattaa markkinoida?

Verkkomarkkinoinnin paletti on paisunut valtavaksi ja moni asiakas on ymmärrettävästi hukassa, miten toimia. Missä some-kanavissa tulisi olla, miten hakukoneoptimointi tulisi hoitaa, kannattaako hakukonemarkkinointi, millaista on hyvä sähköpostimarkkinointi… Yksiselitteistä vastausta ei ole, vaan eri yrityksillä toimivat eri keinot.

Katson tilannettasi yksilöllisesti ja annan suositukseni, millainen strategia sinulla tuottaisi verkossa tuloksia. Kotisivut ovat tärkein tukikohtasi verkossa, ja siksi ne tulisi suunnitella linjassa koko verkkostrategiasi kanssa, jotta saat parhaita mahdollisia tuloksia.

WordPress julkaisujärjestelmä

Mikä on julkaisujärjestelmä ja mihin sitä tarvitaan?

Yhä useampi asiakas haluaa sivustolleen julkaisujärjestelmän, kuten WordPress, Drupal tai Joomla. Syy on se, että asiakkaat haluavat päivittää sivuja itse, eivätkä olla riippuvaisia digitoimistojen palveluista. Julkaisujärjestelmän avulla sivujen päivittäminen on helppoa (vrt. MS Office) ja perusteet oppii puolessa tunnissa. Julkaisujärjestelmien ansiosta uutisten, blogien, tapahtumien ja muun päivittyvän sisällön muokkaaminen on helppoa, nopeaa ja kustannustehokasta.

Miksi valita WordPress?

WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä (CMS) ja ylivoimainen markkinajohtaja 60% osuudella CMS-markkinasta. Kaikista maailman verkkosivuista 26,6% pyörii WordPressin voimalla.

Avoimen lähdekoodin ohjelmisto sopii mainiosti pienille toimijoille, mutta yhtä lailla sitä käyttävät maailman tunnetuimmat brändit, kuten Adobe, IBM, Samsung ja Spotify. Syitä on monia: 1) helppokäyttöisyys (vrt. MS Office) 2) hakukoneystävällisyys 3) kustannustehokkuus (sivut pystyyn nopeasti) 4) laaja innovatiivinen ekosysteemi 5) ”future-proof” CMS-valinta (löydät Suomesta helposti WordPress -kehittäjiä etkä joudu pelättyyn toimittajaloukkuun).

WordPressin voima perustuu pitkälti sen joustavuuteen ja laajennettavuuteen. WordPress -ekosysteemi käsittää lähes 50000 lisäosaa (toiminnot) kymmeniä tuhansia teemoja (ulkoasu), jotka ovat räätälöitävissä täysin tarpeiden mukaan. Kerro tarpeesi, niin katsotaan miten voin auttaa!

Saanko koulutuksen WordPress käyttöön?

Sometekin asiakkaana saat opetusvideot, joiden avulla opit nopeasti WordPressin perustoiminnot. Tarpeen mukaan myös lähikoulutuksia voidaan järjestää. Sivujen päivittämisen ja julkaisutoimintojen lisäksi asiakkaalle räätälöitävään koulutukseen voidaan sisällyttää myös esimerkiksi hakukoneoptimointia, some-strategiaa ja sisältöstrategiaa. Sometek on vetänyt erilaisia WordPress koulutuksia jo vuodesta 2010.

Mikä on paras webhotelli WordPressiä varten?

WordPress on julkaisujärjestelmä ja vaatii siksi webhotellilta enemmän kuin perus html -sivusto. WordPress -verkkosivujen latautumisnopeudessa, tietoturvassa ja tuen osaamistasossa (erit. WordPress kokemus) on suuria eroja.

Sometek ei tarjoa hosting -palveluita, mutta suosittelee WordPress -optimoituja webhotelleja asiakkailleen. Suosittelemme muutamaa tarkoin valitsemiamme WordPress -palveluntarjoajia, joilla tietoturva on ensiluokkaista, sivut toimivat nopeasti WP-kiihdyttimien ansiosta ja osaava asiakaspalvelu vastaa ongelmatilanteissa minuuteissa.

Kuinka verkkosivuni toimivat mobiilissa?

Suomalaiset selaavat verkkoa jo enemmän mobiililaitteilla kuin pöytäkoneilla. Suuri osa ihmisistä poistuu välittömästi sivuilta, jotka eivät skaalaudu käytettävään laitteeseen. Lisäksi Google suosii hauissa responsiivisia, mobiilioptimoituja sivustoja.

Ylivoimaisesti suosituin tapa palvella mobiilikäyttäjiä on suunnitella responsiiviset WordPress -sivut, jotka skaalautuvat kaikkiin laitteisiin. Syitä on monia: 1) helppo sivujen päivittäminen 2) kustannustehokkuus 3) ilmeen & brändin johdonmukaisuus 4) hakukoneet suosivat responsiivisia sivustoja. Lue lisää responsiivisen suunnittelun eduista.

Kaikki Sometekin suunnittelemat sivustot ovat responsiivisia. Ne eivät pelkästään toimi mobiilissa (minimivaatimus), vaan myös näyttävät hyvältä mobiililaitteilla (vaatii enemmän työtä).

WordPress ja tietoturva

WordPress on erittäin tietoturvallinen julkaisujärjestelmä. Olennaista on käyttää sitä oikein, jotta välttää tietoturvaongelmat.

Suuri ongelma WordPressin imagon kannalta on suuri käyttäjämassa, joka ei tunne tietoturvan alkeita. He valitsevat heikon salasanan, näyttävät admin-tunnuksensa sivuilla, asentavat epäilyttäviä lisäosia tai jättävät WordPressin tietoturvapäivitykset asentamatta.

Sometek opastaa sinua hallinnoimaan sivustoasi niin, ettet vaaranna sivustosi tietoturvaa.