Blogi
#verkkosivut #visuaalinen suunnittelu #verkkovaikuttaminen #sosiaalinen media #oppiminen

Sisältömarkkinointi – harppaus kohti parempaa yritysviestintää?
Hyvä sisältömarkkinointi tuottaa ihmisille aitoa lisäarvoa: auttaa, opettaa ja ratkaisee ongelmia. Se puhuu laajasti koko alasta ja tavoittelee samoja hyveitä kuin journalismi.

Kotisivut kuolivat, yritysblogi kerää kävijät
Sisällöltään köyhät yrityksen kotisivut ovat kohta historiaa. Ne eivät näy hakukoneissa eivätkä leviä sosiaalisessa mediassa. Sen sijaan yritysblogi voi moninkertaistaa kävijämäärät.

Sosiaalinen media ja oppiminen: iso kuva
Internetin kehityksessä voidaan erottaa vaiheet web 1.0, web 2.0 (≈sosiaalinen media) ja nupuillaan oleva web 3.0. Mistä näissä kehitysvaiheissa on kyse ja miten ne heijastuvat oppimiseen? Mitä ovat oppiminen 1.0, oppiminen 2.0 ja oppiminen 3.0?

Median murros: Massamediasta kohti yksilöllisiä mediareittejä.
Kaikki maailman sisältö (tieto, musiikki, videot…) – valitsemastasi aiheesta ja luottamiesi asiantuntijoiden kuratoimana – selailtavissa missä vain, milloin vain, miltä tahansa laitteelta. Jos tämä ei ole kehityksen suunta niin mikä?

2000-luvun kansalaistaidot: informaatio-, media- ja digitaidot
Nykyisessä tietoyhteiskunnassa toimiminen vaatii uusia digitaalisen kansalaisen taitoja: informaatio-, media- ja digitaitoja. Niitä ei juuri koulussa opita.

Verkostojen aikakausi: konnektivismi ja kytkeytynyt oppiminen
Nykyisin oppimista ei ole enää mieltä rajoittaa oppilaitoksen seinien sisään. Lähtökohdaksi tulisi ottaa, että opiskelijoilla on ongelmanratkaisua varten käytössään verkko ja sitä kautta yhteys tietoon ja ihmisiin. Web 2.0 -aikakauden ”kypsässä vaiheessa” tiedon saatavuus on itsestäänselvyys eikä opettajan rooli voi olla yksinoikeudella hallinnoida tietoa ja annostella siitä murusia opiskelijoille.

Rakenna oma henkilökohtainen oppimisverkosto (PLN). Alustana Twitter.
Viime aikoina on puhuttu yhä enemmän henkilökohtaisista oppimisverkostoista (PLN). Mistä niissä on kyse ja miten niitä rakennetaan? Esimerkkinä Twitter.

Ostaisitko sinä tykkääjiä? Kyseenalainen some-markkinointi rantautumassa Suomeen.
Kaupankäynti tykkäyksillä ja seuraajilla on rantautumassa Suomeenkin. Varo! Maineen ostaminen rahalla voi osoittautua äärimmäisen vahingolliseksi.

Pelillistäminen ja työ: Voiko ihminen muuttua?
Pelillistäminen (gamification) tarkoittaa pelien mekaniikan soveltamista eri ympäristöihin, kuten työelämään, opiskeluun tai verkkopalveluihin. Työelämässä pelillistämisen avulla voidaan mm. lisätä työntekijöiden motivaatiota, kannustaa heitä yhteistyöhön ja vauhdittaa innovaatioita. Mihin tämä perustuu?

Oppiva organisaatio: Vapauta ideoiden virta työyhteisössäsi
Jos jokainen antaa vähän, kaikki saavat paljon. Sosiaalinen intranet, jossa saadaan luotua jakamisen kulttuuri, on mitä parhain kasvualusta oppivalle organisaatiolle.

Facebook työvälineenä? Kyllä ja ei.
Nykyään monet käyttävät Facebookkia vapaa-ajan lisäksi työasioidensakin hoitamiseen. Vaikka Facebookin työkäyttöön liittyy monia haasteita (käyttöehdot, mainokset, yksityiselämän ja työidentiteetin sekoittuminen…) moni käyttää sitä silti mielummin kuin työpaikan tarjoamia viestintävälineitä. Ehkä siksi 2013 yhä useampaa yritystä ja organisaatiota kiinnostaa tuoda sosiaalinen media mukaan sen sisäiseen yhteistyöhön.

Hyvästi sähköposti, tervetuloa sosiaalinen intranet
Sähköposti suunniteltiin alunperin kahdenkeskiseen viestintään, ja se sopii huonosti nykyiseen työelämään kuuluvaan tiimityöhön ja kollaboraatioon. Sosiaalinen intranet on parempi kanava vuorovaikutukselle, jakamiselle ja yhteistyölle. Parhaimmillaan sosiaalinen intranet on oppivan organisaation sydän, tuotekehitystä ja -innovaatioita vauhdittava ideajalostamo ja arjen rutiineja helpottava yhteistyökanava. Moni asiantuntija ennustaa, että vuonna 2013 sosiaalinen media tulee työpaikoille rytinällä.
Jutellaanko lisää?
Kerro mitä sinä haluat saavuttaa verkkosivuilla tai viestinnälläsi. Soita 050-5748041 tai laita tarjouspyyntö.