Tiedot

Projektiin sisältyi

Verkkosivustoon sisältyi

Vieraile sivustolla

"Saimme näkemystä, kiinnostavaa designia ja rohkeita ratkaisuja."

Suomen ilmailumuseo on maamme suurin ilmailualan museo, joka tarjoaa näyttelyiden lisäksi mm. kokoustiloja, tapahtumia ja ravintolapalveluja. Museo lähestyi Sometekia sivustouudistuksessa 2015. Henkilökunta koki aiemmat verkkosivunsa sekaviksi ja hankaliksi päivittää. Ne eivät välittäneet mielikuvaa museosta elämyksellisenä vierailukohteena. Sometek uudisti sivut ajanmukaisiksi ja kirkasti museon brändiä verkossa.

Uudistuksessa panostettiin erityisesti sivujen visuaalisuuteen ja käyttökokemukseen. Sekavaksi paisunutta navigointia yksinkertaistettiin ja käyttäjää ohjattiin näkyvämmin tärkeille sivuille. Ilmava taitto, jossa eri sivujen osiot on selkeästi erotettu toisistaan (=silmäiltävyys), helpottaa tiedon löytämistä laajalta sivustolta. 

Projekti sisälsi runsaasti valokuvausta. Kuvaa tarvittiin näyttelyistä, museotiloista, ravintolasta, simulaattoreista ja muista palveluista. Kuviin haettiin kuvankäsittelyllä erottuva vintage look, jolloin ne olivat myös yhteneväisempiä museon arkistokuvamateriaalin kanssa. Sometek käsitteli myös ilmailumuseon arkistokuvat ilmaisuvoimaisemmiksi ja sävykkäämmiksi. Panostimme erityisesti otsakekuvitukseen, gallerioihin ja interaktiivisiin bannereihin. Sivuja elävöitettiin myös muulla interaktiivisella mediasisällöllä (videot, 360 asteen panoraamakuvat, tapahtumakalenteri ym.). 

Museon henkilökunta on kokenut sivuston päivittämisen WordPress julkaisujärjestelmällä helpoksi. Sometek koulutti  henkilöstön blogijulkaisemisen saloihin niin teknisestä kuin strategisestakin näkökulmasta.

Uudet sivut herättivät mielenkiintoa: uudistuksen jälkeinen kuukausi oli museossa kävijämääriltään kaikkien aikojen vilkkain. Asiakkaat ovat kiittäneet sivuja tyylikkäiksi, rauhallisiksi ja informatiivisiksi. Näyttelypäällikkö Valeri Saltikoff kertoo:

”Saamamme asiakaspalaute sivuista on järjestään positiivista. Uudistus myös sujui ripeästi: ensimmäinen luonnos uudesta sivupohjasta esiteltiin vain viikko ensimmäisen tapaamisen jälkeen. Hankkeen aikana Ilkka on rohkeasti tuonut esiin omia näkemyksiään ja tarjonnut ratkaisuvaihtoehtoja – yhdessä olemme työstäneet sivustosta meidän näköisemme.”