050-5748041 | ilkka.olander (at) sometek.fi

Ilmailumuseo – verkkosivusto & valokuvaus

  • Verkkosivut - uudistus

Ilmailumuseo – verkkosivusto

Suomen ilmailumuseo on maamme suurin ilmailualan museo, joka tarjoaa näyttelyiden lisäksi mm. kokoustiloja, tapahtumia ja ravintolapalveluja. Museo lähestyi Sometekia sivustouudistuksessa 2015. Henkilökunta koki aiemmat verkkosivunsa sekaviksi ja hankaliksi päivittää. Ne eivät välittäneet mielikuvaa museosta elämyksellisenä vierailukohteena. Sometek uudisti sivut ajanmukaisiksi ja kirkasti samalla museon brändiä verkossa.

Uudistuksessa panostettiin erityisesti sivujen visuaalisuuteen ja käyttökokemukseen. Sekavaksi paisunutta navigointia yksinkertaistettiin ja käyttäjää ohjattiin näkyvämmin tärkeille sivuille. Ilmava taitto, jossa eri sivujen osiot on selkeästi erotettu toisistaan (=silmäiltävyys), helpottaa tiedon löytämistä. Responsiivinen sivusto skaalautuu joustavasti niin mobiililaitteisiin kuin pöytäkoneellekin.

Valokuvasin museon näyttelyitä ja tiloja runsaasti sivustoa varten. Lisäksi käsittelin ilmailumuseon arkistokuvat uuteen uskoon. Panostimme erityisesti otsakekuvitukseen, galleriaan ja interaktiivisiin bannereihin. Sivuja elävöitettiin myös interaktiivisella mediasisällöllä (videot, 360 asteen panoraamakuvat, tapahtumakalenteri ym.). Suunnitteilla on lisäksi virtuaalinäyttely (loppusyksystä 2015).

Museon henkilökunta on kokenut sivuston päivittämisen WordPress julkaisujärjestelmällä helpoksi. Koulutin henkilöstöä blogijulkaisemisen saloihin niin teknisestä kuin strategisestakin näkökulmasta.

Uudet sivut herättivät mielenkiintoa: uudistuksen jälkeinen kuukausi oli museossa kävijämääriltään kaikkien aikojen vilkkain. Asiakkaat ovat kiittäneet sivuja tyylikkäiksi, rauhallisiksi ja informatiivisiksi. Näyttelypäällikkö Valeri Saltikoff kertoo:

”Saamamme asiakaspalaute sivuista on järjestään positiivista. Uudistus myös sujui ripeästi: ensimmäinen luonnos uudesta sivupohjasta esiteltiin vain viikko ensimmäisen tapaamisen jälkeen. Hankkeen aikana Ilkka on rohkeasti tuonut esiin omia näkemyksiään ja tarjonnut ratkaisuvaihtoehtoja – yhdessä olemme työstäneet sivustosta meidän näköisemme.”

Lue myös verkkosivujen uudistuksesta kertova blogiartikkeli.

Työ käsitti seuraavat osat:

  • Verkkosivusto
  • Valokuvaus
  • Koulutus verkkojulkaisemiseen

WordPress -verkkosivuston ominaisuudet:

  • Responsiivinen – skaalautuu joustavasti mobiililaitteisiin
  • Sosiaalinen – blogi / uutiset
  • Mediarikas – custom -kuvitus, interaktiiviset bannerit, etusivun slider, parallax -osiot, 360-asteen kuvat, videot, virtuaalinäyttely
  • Päivitettävä – julkaisujärjestelmä (WordPress), jota asiakkaan helppo käyttää + koulutusvideot WordPress sisällöntuotantoon.
  • Hakukoneoptimoitu – hakukoneystävällisyyden huomioiminen suunnitteluvaiheessa.
  • Monikielisyys – suomi, englanti, ruotsi

Verkkosivut

Valokuvaus

Asiakas:Suomen ilmailumuseo
Näytä sivusto