050-5748041 | ilkka.olander (at) sometek.fi

Naisenvakivalta.fi – verkkosivut ja visuaalinen ilme

Naisenvakivalta.fi – visuaalinen ilme & verkkosivut

Sometekin Maria-Akatemialle toteuttama naisenvakivalta.fi on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen palvelu. Naisen väkivalta on yhä vaiettu tabu-aihe vaikka parisuhdeväkivallasta kolmasosa on naisen tekemää ja lapsiin kohdistuvasta väkivallasta puolet. Palvelu vastaa tähän tarpeeseen keinoinaan chat, tietopankki, videokeskustelut ja verkkoryhmät. Ensimmäisen 6kk aikana palvelussa ehti vierailla yli 36 000 kävijää.

Sometek suunnitteleli palvelulle verkkosivut, logon, visuaalisen ilmeen sekä markkinointimateriaaleja verkkoon ja printtiin. Palvelusta haluttiin visuaalisesti puhutteleva, helppokäyttöinen ja muista alan toimijoista erottuva.

Expressivinen, kliseitä välttävä kuvitus on tärkeä osa sivujen ilmettä ja auttaa erottumaan alan muista toimijoista. Sivuja luotiin custom-kuvitusta, jossa käytettiin niin piirroksia kuin vesiväritöitä. Selkeä logo, tehokas värimaailma ja ilmava typografia puolestaan tukevat tiedon välittymistä. Visuaalinen ilme on kerännyt paljon kehuja ja jäänyt kävijöiden mieleen, Maria-Akatemiasta kerrotaan.

Sivujen sisällöllinen kivijalka on tietopankki, jota rikastettiin mm. artikkelien suosittelu- ja suodattamistoiminnoilla, kirjoittajaprofiileilla ja some-jakotoiminnoin. Lisäksi Sometek auttoi asiakasta sisältöstrategiassa, jotta 1) kävijät löytävät tietopankista nopeasti haluamansa sisällön ja 2) sisällöt löytyvät hakukoneilla.

Chat toteutettiin intregroimalla Ninchat ja ryhmävideokeskustelut toimivat Zoomin avulla. Verkkosivujen lisäksi suunniteltiin roll-up juliste palvelun markkinointiin.

Projektin sisältövastaava Maija Isosaari Maria-Akatemiasta kertoo:

”Sivusto sai yhteisöltämme raikuvat aplodit ja erityiskehut ulkoasustaan. Hyvää palautetta asiakkailta on tullut tasaiseen tahtiin, kävijämäärä on mukavissa lukemissa ja kiinnostusta on ollut kivasti myös mediassa. Meillä oli ehdottomasti oikea henkilö palkattu työhön!”

Työ käsitti seuraavat osat:

  • Verkkosivusto
  • Logo ja visuaalinen ilme
  • Custom kuvitus ja kuvankäsittely
  • Roll-Up juliste

WordPress -verkkosivuston ominaisuudet:

  • Responsiivinen – skaalautuu joustavasti mobiililaitteisiin
  • Sosiaalinen – chat, videokeskustelut, verkkoryhmät, ajankohtaista -osio
  • Mediarikas – custom -kuvitus, videot
  • Päivitettävä – julkaisujärjestelmä (WordPress), jota asiakkaan helppo käyttää + koulutusvideot WordPress sisällöntuotantoon.
  • Hakukoneoptimoitu – hakukoneystävällisyyden huomioiminen suunnitteluvaiheessa.
  • Optimoitu latausnopeus – nopeasti latautuvat, turvallisella https -protokollalla toimivat verkkosivut

Kuvat / verkkosivut

Kuvat / logo & roll-up

Asiakas:Maria Akatemia
Näytä sivusto