050-5748041 | ilkka.olander (at) sometek.fi

Sosiaalinen media – koulutukset

Sosiaalisen median koulutukset

1) Sosiaalinen media organisaation viestinnässä

2) Sosiaalinen media ja tehokas tietotyö verkossa

3) Sosiaalinen media toimittajille

Sosiaalinen media organisaation viestinnässä

Sosiaalinen media on olennainen osa menestyvän organisaation viestintää ja markkinointia. Se tarjoaa tietoa kuluttajista ja näiden mieltymyksistä ja antaa mahdollisuuden vaikuttaa mielipiteisiin. Sosiaalisen median avulla voi ansaita näkyvyyttä ja rakentaa kestävää verkkobrändiä. Sosiaalinen media on myös tehokas tapa rakentaa verkostoja ja pitää yllä kontakteja.

Lisäksi sosiaalinen media voi tehostaa merkittävästi organisaation sisäistä viestintää. Parhaimmillaan sosiaalinen media voi olla kasvualusta innovatiiviselle, oppivalle organisaatiolle. Oppivassa organisaatiossa tieto kulkee, jakamisen kulttuuri kukoistaa ja ihmisten osaaminen on näkyvillä. Sosiaalinen teknologia ei kuitenkaan riitä, vaan koko yrityskulttuurin on muututtava. Miten muutosta sosiaaliseksi, innovatiiviseksi ja ketteräksi organisaatioksi voidaan tukea?

Kurssilla pohditaan, miten sosiaalisten medioiden käyttäjät toimivat, miten ideat leviävät verkostoissa ja verkossa. Kuinka omaa organisaatiota koskevaa tietoa voi seurata ja pyrkiä ohjaamaan verkossa; milloin kritiikkiin kannattaa puuttua ja millä keinoilla? Sosiaalisen median tuntemus ja organisaation yhteisten pelisääntöjen noudattaminen on tärkeää kaikille jotka ovat tekemisissä asiakkaiden tai viestinnän kanssa.

Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat saada yleiskuvan sosiaalisesta mediasta organisaation sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässä. Erityisen hyvin kurssi sopii viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisille ja asiakaskontaktissa oleville. Kurssilla lähdetään perusteista, eivätkä esitiedot ole tarpeen.

Tiedot ja koulutuksen tilaaminen

Hinta: pyydä tarjous
Kesto: 1 päivä

Tilaa koulutus asiakaskohtaisena toteutuksena, joka voidaan räätälöidä tarpeisiisi. Pyydä tarjous alla olevasta napista tai soita 050-5748041.

TILAA KURSSI >

Sosiaalinen media ja tehokas tietotyö verkossa

Kykysi oppia uutta ja kasvattaa osaamistasi on nykyisin avainasemassa työmarkkinoilla. Voit kiihdyttää kaikkea oppimistasi merkittävästi digivälinein, joilla hankit ja hallitset tietoa tehokkaammin (vrt. digitaalinen ”aivojen jatke”).

Kykysi oppia uutta ja kasvattaa osaamistasi on nykyisin avainasemassa työmarkkinoilla. Voit kiihdyttää kaikkea oppimistasi merkittävästi digivälinein, joilla hankit ja hallitset tietoa tehokkaammin (vrt. digitaalinen ”aivojen jatke”).

Tietotyöläinen tarvitsee tehokkaat digivälineet ja -strategiat, joiden avulla hän hallitsee suurta tietomassaa ja pitää sen käyttövalmiina, kun sitä tarvitaan. Kurssilla saat haltuun verkkotyökaluja ja -työtapoja, jotka tehostavat oppimista ja tietotyötä. Rakenna itsellesi saumaton workflow tiedon hankinnasta sen muistiinpanemiseen, järjestämiseen ja löytämiseen ”digitaalisesta pankistasi”. Opi joustavampia pilvityötapoja, joilla saat tietosi hyötykäyttöön missä vain, millä tahansa laitteella – yksin tai yhdessä tiimisi kanssa.

Kurssi koostuu kahdesta päivästä, joiden teemat ovat ”tiedonhaku 2.0” (= sosiaalinen media, verkostot ja tiedonhaku) ja ”muista kaikki” (= tehokas tiedonhallinta digivälineillä). Se perustuu käytännön harjoituksiin ja työpajatyöskentelyyn. Ota mukaan oma mobiililaitteesi.

Kurssi on suunnattu kaikille, jotka haluavat löytää tuottavampia tapoja työskennellä verkkotyökaluilla ja käyttää sosiaalista mediaa ammatillisen kehittymisensä tukena. Erityisen hyödyllinen kurssi on tietotyöläisille, joiden tulee hallita suuria tietomääriä nopeasti ja tehokkaasti.

Työn vaatimukset muuttuvat nopeasti ja ammattitaito vaatii jatkuvaa päivittämistä. Markkinakilpailussa innovatiiviset, uutta oppivat organisaatiot pärjäävät parhaiten. Onko yrityksesi henkilöstöllä ne digitaaliset välineet, taidot ja toimintakulttuuri, joilla sen osaaminen pysyy kehityksen kärjessä?

Kurssilla kokoat itsellesi digivälineiden, -resurssien ja -työtapojen kehyksen, joka tukee elinikäistä ammatillista kehitystä, ruokkii innovatiivista työkulttuuria ja johtaa organisaation osaamisen suunnitelmalliseen kasvuun. Samalla luot pohjaa oman henkilökohtaisen oppimisympäristön (PLE) ja ammatillisen oppimisverkoston (PLN) rakentamiselle.

1. Päivä: ”Tiedonhaku 2.0”

Sosiaalinen media, verkkotyökalut ja työtavat

 • Johdanto: Sosiaalisen median välineet oppimisen ja työn tukena
 • Oppiva organisaatio
 • Toimintamallit: ”kun tieto kulkee”
 • Parvet vs tiimit

Digitaalinen tietopankki, PLE & PLN

 • Digitaalinen muisti ja suurten tietomassojen hallinta
 • PLE (Personal Learning Environment) ja PLN (Professional Learning Network)
 • Pilvityö. Mobiililaitteet ja saumaton workflow. ”Just in time” -tieto.

Älykäs tiedonhaku

 • Google:n tehokäyttö + miksi Google ei usein riitä
 • Uutistenlukijat, RSS-syötteet, blogosfäärin seuraaminen
 • Henkilökohtaisen uutisvirran koostaminen: välineitä ja strategioita
 • Tietotulvan hallinta, internetin tehokas käyttö

Sosiaalinen tiedonhaku & kuratointi

 • Twitter ja oman ammatillisen verkoston (PLN) rakentaminen
 • Kuratointi: paras tapa löytää ymmärrettävää tietoa
 • Serendipiteetti: tiedon löytäminen, ei etsiminen

2. Päivä: ”Muista kaikki”

Henkilökohtainen tietopankki / muistin digitaalinen jatke

 • Suurten tietomassojen hallinta: strategioita ja välineitä
 • Verkkomuistiinpanot
 • Sosiaaliset kirjanmerkkipalvelut (Diigo)
 • Digitaalisia muistiinpanotekniikoita & vinkkejä tiedon organisointiin
 • Avainsanoitus, digitaaliset merkinnät, listat ja alleviivaukset

Tehokas tiedon rakentelu tiimissä

 • Tiedonkeruu tiimityönä
 • Jaetut muistiinpanot, resurssit ja dokumentit
 • Lähdekeskustelu kontekstissa ym. vuorovaikutus

Muista kaikki – Evernote & Diigo

 • Monimediaiset muistiinpanot mobiilisti – työtapoja ja vinkkejä
 • Paperiton toimisto
 • Getting things done – tehokas digitaalinen workflow
 • Muistutukset ja työlistat

 

Tiedot ja koulutuksen tilaaminen

Hinta: pyydä tarjous
Kesto: 2 päivää

Tilaa koulutus asiakaskohtaisena toteutuksena, joka voidaan räätälöidä tarpeisiisi. Pyydä tarjous alla olevasta napista tai soita 050-5748041.

TILAA KURSSI >

Sosiaalinen media toimittajille

Sosiaalinen media muuttaa toimittajan työtä. Uutta opittavaa on mm. vuorovaikutteisuudessa, verkostojen hyödyntämisessä, jakamisessa, tehokkaammissa yhteistyötavoissa jne. Verkkojulkaisemiseen liittyy omat erityispiirteensä, jotka pitää tuntea menestyäkseen verkossa. Lue lisää aiheesta blogiartikkelistani sosiaalinen media muuttaa journalismin.

Olen vetänyt sosiaalisen median koulutuksia mm. YLE:llä ja Digisilta -hankkeessa. Jos olet kiinnostunut toimittajille räätälöidystä koulutuksesta, ota yhteyttä.

Kurssi on suunnattu kaikille toimitustyötä tekeville, jotka haluavat parantaa sosiaalisen median osaamistaan. Erityisen hyvin kurssi sopii niille, jotka ovat siirtymässä perinteisestä mediasta enemmän verkkoon.

Tiedot ja koulutuksen tilaaminen

Hinta: pyydä tarjous
Kesto: 1 päivää

Tilaa koulutus asiakaskohtaisena toteutuksena, joka voidaan räätälöidä tarpeisiisi. Pyydä tarjous alla olevasta napista tai soita 050-5748041.

TILAA KURSSI >

Löytyikö sopiva koulutus? Jos ei, niin kysy tarpeisiisi räätälöityä sosiaalisen median koulutusta:

Sosiaalisen median kouluttaja

Terve, olen Ilkka. Olen vetänyt erilaisia sosiaalisen median koulutuksia vuodesta 2011 ja ollut mukana opetusalan some-kehityshankkeissa. Koulutuksissani on käynyt mm. markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisia, toimittajia, verkkoviestijöitä, yrittäjiä ja opettajia. Sosiaalinen media on nopeasti muuttumassa osaksi yhä useamman työnkuvaa. Tervetuloa kursseille!

Asiakkaita

Kiitos luottamuksesta! Hienoja hetkiä on riittänyt niin isommissa kuin pienemmissäkin projekteissa.

 • Ikikiukaan sivuista tuli erittäin hyvät, visuaaliset ja selkeät, ja niitä on aiempaa helpompi päivittää. Saimme myös hyviä ideoita sisällöntuotantoon, esimerkiksi IKI-tarinan esittämiseen sekä etusivun osioihin. Kuvankäsittely paransi selvästi tuotekuvien laatua. Tuotteiden suodattimet ja tunnisteet auttavat asiakkaita löytämään oikean kiukaan aiempaa paremmin. Myös kiukaiden ohjeet saatiin aiempaa selkeämmin ja helppokäyttöisemmin esiin.
  Seppo PöystiMarkkinointipäällikkö, Ikikiuas Oy
 • Ilkalla on erinomainen kyky jalostaa asiakkaan aineistoa siten, että tarina soljuu verkkosivuilla houkuttelevasti. Visuaalinen ilme hahmottui ja rakentui kokeilujen myötä vaivattomasti. Myös valittuihin teknisiin ratkaisuihin saattoi luottaa. Lopputuloksena saimme hyvännäköiset sivut, jotka sopivat Teonsanan bisnekseen erinomaisesti.
  Minna KeinonenToimitusjohtaja, Teonsana
 • Glase.fi sivuista tuli todella tyylikkäät ja toimivat, ja ne vastaavat hyvin nykyaikaisen tiedeviestinnän tarpeisiin. Sivujen ilmeessä tutkimushankkeen ydinteema, rajat, tulee onnistuneesti esille monimuotoisen kuvakielen kautta. Myös Glasen logo ammentaa oivallisesti rajatematiikasta ja jää hyvin mieleen. Sivuja on helppo päivittää itse, mikä on lisännyt niiden käyttömukavuutta ja helpottanut tutkimushankkeesta raportointia.
  Kristiina SilvanHelsingin Yliopisto
 • Olemme saaneet sivuista paljon positiivista palautetta. Sivut näyttävät todella hyvältä ja muutos aikaisempaan sivustoon on valtava. Kiitos hyvästä ja joustavasta työstä!
  Antti Kasanen, varatoimitusjohtaja, Valmennuskeskus Public
 • Kiitos sivustosta, ne ovat oman alan parhaat ja niitä kelpaa levittää. Idea puheterapian tietopankista oli erinomainen ja toteutus osaava. Täytyy sanoa, että olet hyvin olet sisäistänyt sisällöt ja kyennyt ne tiivistämään houkuttelevaksi paketiksi. Todella hienoa jälkeä, täytyy antaa täydet 10/10.
  Petri KaisamattiToimitusjohtaja, CogniMed Oy
 • Kiitos valaisevasta infografiikkatyöpajasta! Kurssi oli hyvä, tehokas ja käytännönläheinen paketti. Tästä on helppo lähteä tekemään omia projekteja.
  Liina LuukkonenSkills Finland

– Sometek –

Seuraavan tason osaamista.