050-5748041 | ilkka.olander (at) sometek.fi

Sosiaalinen intranet 2.0

Sosiaalinen intranet

Paras tapa tehdä yhteistyötä. Idearikastamo, oppivan & innovatiivisen organisaation kivijalka.

Sosiaalinen intranet / extranet

Sosiaalinen intranet on ylivertainen yhteistyöväline ja kasvualusta innovatiiviselle organisaatiolle. Seuraavassa 8 syytä valita Intranet 2.0.

1

Hyvästi intranet, tervetuloa sosiaalinen intranet

Perinteinen intranet oli jäykkä, ylhäältä hallinnoitu dokumenttien varasto, joka ei edesauttanut vuorovaikutusta, jakamista ja yhteistyötä. Moni käytti sitä vastentahtoisesti, mutta vapaa-ajallaan ryntäsi esim. Facebookkiin tai Twitteriin, jotka koettiin innostavammiksi ympäristöiksi. Näin ei tietenkään tarvitse olla. Sosiaalinen intranet 2.0 on se monien kaipaama ”yrityksen sisäinen Facebook” ja paljon, paljon enemmän. Sen avulla ”tieto kulkee”, ideat jalostuvat innovaatioiksi ja yritys pysyy kehityksen kärjessä.

Sosiaalinen intranet / extranet
Asiantuntija sosiaalisessa mediassa
2

1300 miljardia - ihan pätevä syy

McKinsey (2012) arvioi, että sosiaalisen teknologian hyödyntämiseen yrityksissä liittyy maailmanlaajuisesti 900 -1300 miljardin dollarin talouskasvun potentiaali. Suurin hyöty ei liity markkinointiin vaan yritysten sisäiseen ja niiden väliseen kollaboraatioon. Tietotyöhön McKinsey ennustaa 20-25% tuottavuuden kasvua mm. tehokkaamman viestinnän ja joustavamman yhteistyön ansiosta.  90% McKinseyn tutkimista yrityksistä ilmoitti saaneensa arvoa sosiaalisesta teknologiasta.  Lataa McKinseyn raportti tästä.

3

Oppiva organisaatio

Sosiaalinen intranet on hedelmällinen kasvualusta innovatiiviselle, oppivalle organisaatiolle. Sosiaalisen intranetin ytimessä on jakaminen, yhteisöllinen ideointi ja organisaation tietotaidon kasvu, kun työprosessit dokumentoituvat intraan. Osaamisen jatkuva kasvu on nykyisin yrityksen menestyksen edellytys – markkinoilla parhaiten pärjäävät ne, jotka ovat askelen muita edellä.

Oppiva organisaatio
WordPress - voimakkaat ominaisuudet
4

Kaikki mitä tarvitset

Intranet 2.0 integroi kaikki tärkeimmät some-välineet yhdelle helppokäyttöiselle sivustolle: vuorovaikutusseinät, blogit, wikit, dokumenttien ja median jaon, jaetut kalenterit, foorumit, chat ja paljon muuta. Sosiaalinen intranet on ylivertainen tiedonvälitysalusta, jossa tietoa voidaan jakaa, koota yhteen, järjestää ja löytää minimaalisin ponnistuksin. Tiimit voivat perustaa helposti omia (avoimia tai suljettuja) ryhmiä, joissa jakaminen ja vuorovaikutus on mielekästä  – oikea tieto kulkee oikeille ihmisille.

5

Yksilöllisesti räätälöity

Intranet 2.0 voidaan räätälöidä toiminnoiltaan juuri yrityksesi tarpeisiin sopivaksi ja ulkoasultaan brändin mukaiseksi. Uusia toimintoja voidaan lisätä helposti kuin legopalikoita. Tämä on varmaankin kallista? Ei oikeastaan. Itseasiassa keskimääräinen pilvipalveluna toteutettu social business -ratkaisu tulee pitkällä aikavälillä paljon kalliimmaksi. Sillä on ero, kutsutko asiakkaan tai yhteistyökumppanin vieraaksi omaan ”virtuaaliseen olohuoneeseesi”, vai johonkin geneeriseen pilvipalveluun. Omien toiveiden mukaisessa ympäristössä on kiva tehdä töitä. Työntekijät voivat muokata omat työtilansa (”oma tila”) juuri sellaisiksi kuin he haluavat. Tämä näkyy suoraan työntekijöiden motivaatiossa, sitoutumisessa ja sitä kautta työn laadussa.

WordPress - laajennettavuus
Käyttökokemus
6

Käyttökokemuksella on väliä

Miksi kukaan seuraisi kankeaa veroviraston palvelua muistuttavaa intraa, jossa tieto kulkee vain yhteen suuntaan? Käyttökokemuksella on väliä. Intranet 2.0 näyttää ja tuntuu houkutelevalta, eikä ihmisiä tarvitse erikseen patistella sen käyttöön. Se tapahtuu luonnostaan.

7

BYOD: Missä vain, milloin vain, millä tahansa laitteella

Sosiaalinen intranet skaalautuu kaikkiin laitteisiin älypuhelimesta tablettiin ja isolle näytölle. Tämä mahdollistaa nopeasti yleistyvän BYOD (Bring your own device) -käytännön, eli työntekijät voivat käyttää kukin omia mobiililaitteitaan. Ihmiset ovat tyytyväisempiä ja rahaa säästyy.

Campus 2.0 - sosiaalisen median oppimisympäristö
WordPress - suosituin julkaisujärjestelmä
8

Voimanlähteenä WordPress

Intranet 2.0:n moottorina hyrrää WordPress, maailman suosituin julkaisujärjestelmä. Alustan ympärille on kehittynyt innovatiivinen, kymmenien tuhansia kehittäjiä käsittävä ekosysteemi. Intranet 2.0 onkin pitkän tähtäimen valinta, johon saatavien lisäpalikoiden määrä kasvaa nopeasti (yli 25000 lisäosaa tällä hetkellä). On vain vähän asioita, joita WordPressillä ei voi tehdä! WordPress voimauttaa työntekijät, jotka voivat illalla blogata tai luoda portfolion samalla työkalulla, millä päivällä tekevät töitä. Heitä ei ole vaikeuksia motivoida yleishyödyllisen välineen käyttöön.

Sosiaalinen intranet + kotisivut

Saat sosiaalisen intranetin puoleen hintaan kotisivujen tilauksen yhteydessä.