050-5748041 | ilkka.olander (at) sometek.fi

ValteriHUB – some-oppimisympäristö

  • ValteriHUB - responsiivinen WordPress verkkosivusto
  • ValteriHUB - mobiilisivusto
  • ValteriHUB - blogi, iPad
  • ValteriHUB - blogi

ValteriHUB – verkkosivusto ja sosiaalinen oppimisympäristö

ValteriHUB:in idea on tuoda oppimis- ja ohjauskeskus Valterin ihmisten osaaminen näkyväksi ja luoda verkkoon oppimisen tuen solmukohta. Sivuston ytimessä on sosiaalinen seinä, joka kokoaa eri some-palveluista (Twitter, Facebook, Instagram, Google+) yhteen paikkaan oppimisen tukeen liittyvät uutisvirrat ja keskustelut. Uutisvirtaan voi osallistua kuka tahansa tunnisteella #valterihub. Lisäksi HUB:in blogissa on runsaasti omaa julkaisutoimintaa.

Suunnittelin HUB:ille värikkään ilmeen, jolla oli idea viestittää oppimisen rikkautta ja monimuotoisuutta. Toinen kantava visuaalinen idea oli HUB solmukohtana, jonka ympärille oppimisen tuen teemat kietoutuvat. Blogin teemoille (oppiminen, hyvinvointi, oppimisympäristöt, uudistuva koulu) luotiin omat värinsä ja kuvituksensa, joilla ne erottuvat toisistaan.

Sivustoon sisältyi myös sosiaalinen oppimisympäristö, jota Valterilaiset voivat käyttää esimerkiksi kehityshankkeidensa yhteydessä. Oppimisympäristössä käyttäjät voivat luoda yhteistyötä, vuorovaikutusta ja jakamista varten ryhmiä, jotka sisältävät tärkeimmät some-työkalut: vuorovaikutusseinän, blogin, foorumin ja dokumenttien jaon. Lue lisää oppimisympäristö Campus 2.0:sta täältä.

Valterilaiset olivat tyytyväisiä lopputulokseen. Hankekoordinaattori Jukka Vetoniemi kertoo:

Ilme on aivan mahdottoman upea! Väriteema ValteriHUB:in ympärillä on onnistunut ratkaisu. Someseinä on myäs todella informatiivinen ja elävä kanava. Kiitos!

Jukka Vetoniemi,
hankekoordinaattori, ValteriHUB

 

WordPress -verkkosivuston ominaisuudet:

  • Responsiivinen – skaalautuu joustavasti mobiililaitteisiin
  • Sosiaalinen – sosiaalinen seinä kokoaa uutisvirtoja eri some-palveluista. Blogi & sosiaalisen median integrointi sivustolle.
  • Sosiaalinen oppimisympäristö – ryhmät, vuorovaikutusseinät, blogit, foorumit, dokumenttien jako.
  • Päivitettävä – julkaisujärjestelmä (WordPress), jota asiakkaan helppo käyttää + koulutusvideot WordPress sisällöntuotantoon.

Kuvat

Asiakas:Opetushallitus
Näytä sivusto