050-5748041 | ilkka.olander (at) sometek.fi

Kaikkialla oppii – logo & visuaalinen ilme

Kaikkialla oppii – uusi lukio 2020 – kuvitus
Kaikkialla oppii – uusi lukio 2020
Kaikkialla oppii kuvitus, kirjasto
Kaikkialla oppii – kuvitus
Kaikkialla oppii – kuvituskuvat
Kaikkialla oppii – logo
Kaikkialla oppii - logo
Kaikkialla oppii – logo, variaatio

Kaikkialla oppii – logo & visuaalinen ilme

Kaikkialla oppii – uusi lukio 2020 on opetushallituksen rahoittama oppimisympäristöjen kehityshanke, joka yhdistää useita toimijoita ympäri maata. Suunnittelin hankkeelle logon ja visuaalisen ilmeen.

Logossa lähtökohtana oli ajatus kaikkialla tapahtuvasta oppimisesta, minkä toin typografiaan. Logo sisältää viittauksia oppimisen tulevaisuuteen: eteenpäin kulkeminen, oppiminen seikkailuna, oppimisen moninaisuus ja rikkaus (värit). Logon voi hahmottaa kynä -muotona, mikä viittaa aktiiviseen tekemiseen ja luovaan uuden tuottamiseen. Samalla logo muistuttaa rubikin kuutiota, joka tuo kokonaisuuteen pelimäisyyden ja leikin vivahteen – oppimisen tulevaisuuden trendejä nekin. Vaikutelma voimistuu, kun logosta luodaan yhdistelmiä ja pintoja, jolloin oppiminen näyttäytyy palapelinä, oivaltamisen haasteena ja tiimityönä.

Lisäksi suunnittelin logon seuraksi kuvituksen, jota voidaan käyttää niin esityksissä, blogiposteissa kuin vaikkapa julisteenakin. Kuvitus vie katsojan koulun ulkopuolelle eri ympäristöihin, missä oppimista tapahtuu: työssä oppiminen, harrastuksien, median ja teknologian välityksellä oppiminen ja periaatteessa kaikki luokan ulkopuolinen oppiminen. Kuvat ovat Creative Commons -lisenssillä.

Suunnittelu sisälsi seuraavat:

    • Logo. Värillinen ja mustavalkoinen versio sekä vaalealle että tummalle pinnalle.
    • Kuvitus. Creative Commons -kuvista rakennettu kuvitus hankkeen teeman ympärille + kuvankäsittely. Kuvitusta voidaan käyttää mm. hankkeeseen liittyvissä Powerpoint esityksissä, blogiposteissa ja muussa viestinnässä.
    • Verkkosivuston banner -kuva. Hankkeen verkkosivustolle banner -kuva, joka toimii myös sivuston skaalautuessa mobiililaitteisiin.

Logo

Kuvitus

Banner

Asiakas:Jyväskylän koulutuskuntayhtymä
Näytä sivusto