050-5748041 | ilkka.olander (at) sometek.fi

Campus 2.0

Campus 2.0

Sosiaalisen median oppimisympäristö. Mobiilisti.

Sosiaalisen median oppimisympäristö

Campus 2.0 on sosiaalisen median oppimisympäristö oppilaitoksille. Se sisältää yhdessä paketissa kaiken, mitä tarvitaan sosiaalisen median onnistuneeseen oppilaitoskäyttöön. Seuraavassa 6 syytä valita Campus 2.0.

1

Some -välineet - yhdessä paketissa

Campus 2.0 integroi kaikki keskeiset some-välineet helppokäyttöisiin sosiaalisiin työtiloihin, joita voi perustaa esimerkiksi kurssi- tai projektikohtaisesti. Blogit, wikit, vuorovaikutusseinät, yksityisviestit, dokumenttien ja median jako ym. sosiaaliset toiminnot yhdistyvät pedagogisesti mielekkääksi oppimisympäristöksi. Jakaminen ja yhteistyö on ympäristössä helppoa ja hallittua. Työtilat voivat olla suljettuja tai avoimia, yksityisyyttä voidaan hallita tarkasti ja kaikki sisältö on 100% käyttäjien itsensä omistuksessa.

Sosiaalisen median välineet
Sosiaalisen median johdantokurssi
2

Luova oppimisympäristö

Oppimisen luovuusomaehtoisuusverkostomaisuus olivat avainsanoja suunniteltaessa uutta oppimisympäristöä. Alustan käyttökokemus vertautuu tuttuihin sosiaalisen median palveluihin, ei menneen maailman koulumaisiin oppimisympäristöihin. Kun oppimisessa käytetyt välineet ovat mieluisia, on opiskelu motivoivampaa. Intuitiivinen käyttökokemus ja sivuston yksilöllinen design houkuttelevat käyttäjiä osallistumaan spontaanisti. Tutustu täällä yhteen Campus 2.0 -esimerkkitoteutukseen.

3

Joustavuus + muokattavuus

Campus 2.0 voidaan räätälöidä kunkin oppilaitoksen erityistarpeisiin sopivaksi. Joustava ja avoin ympäristö mahdollistaa helpot laajennukset, kuten ulkopuolisten some-palveluiden liittämisen (esim. Flickr, Google Drive, Google Hangouts jne.). Lisäksi käyttäjien omat työtilat (portfolio / blogi / PLE) ovat täysin kustomoitavissa, mikä tukee omistajuuden tunnetta ja siten opiskelumotivaatiotaIdea on, että alusta mukautuu oppijoiden tarpeisiin, eivätkä oppijat teknologian rajoituksiin.

WordPress - laajennettavuus
Sosiaalisen median mobiili oppimisymparistö Campus 2.0
4

BYOD: Missä vain, milloin vain, millä tahansa laitteella

Campus 2.0 skaalautuu kaikkiin laitteisiin älypuhelimesta tablettiin ja isolle näytölle. Yksi universaalisti toimiva oppimisympäristö on fiksumpi ratkaisu kuin useiden keskenään yhteensopimattomien laitteiden ja palveluiden tilkkutäkki. Se myös mahdollistaa nopeasti yleistyvän BYOD (Bring your own device) -käytännön, eli oppijat voivat käyttää kukin omia mobiililaitteitaan. Kätevää ja kustannustehokasta.

5

Sosiaalisen median toimintamallit

Sosiaalisen median opetuskäyttöön liittyy uusi toimintakulttuuri, joka korostaa jakamista, verkostoja ja yhteistyötä yksilösuorittamisen sijaan, tarjoaa mahdollisuuksia yksilöllisempiin oppimispolkuihin ja tukee avointa, epävirallista ja elinikäistä oppimista. Sometek on sosiaaliseen mediaan liittyvän pedagogiikan asiantuntija ja auttaa hyödyntämään eri välineitä tarkoituksenmukaisesti. Campus 2.0 on tarjoaa yhtenäisen toimintaympäristön ja helpottaa siten toimintamallien monistamista ja levittämistä. Lue Sometekin blogia pysy mukana keskustelussa.

Sosiaalisen median toimintamallit
WordPress oppimisympäristönä, portfoliona ja työvälineenä
6

Voimanlähteenä WordPress

Campus 2.0:n moottorina hyrrää WordPress, maailman suosituin julkaisujärjestelmä. Alustan ympärille on kehittynyt innovatiivinen, kymmenien tuhansia kehittäjiä käsittävä ekosysteemi. Campus 2.0 onkin pitkän tähtäimen valinta, johon saatavien lisäpalikoiden määrä kasvaa nopeasti (yli 25000 lisäosaa tällä hetkellä). On vain vähän asioita, joita WordPressillä ei voi tehdä! WordPress voimauttaa oppijat, jotka voivat illalla blogata tai luoda portfolion samalla työkalulla, millä päivällä opiskelevat. Heitä ei ole vaikeuksia motivoida yleishyödyllisen välineen käyttöön.

Sosiaalinen media oppimisen tueksi

Räätälöidäänkö sinun oppilaitokseesi sopiva some-ratkaisu?