050-5748041 | ilkka.olander (at) sometek.fi

Mobiilikuvaus ja digikuvaus koulutukset

Mobiilikuvaus & digikuvaus
koulutukset

Mobiilikuvaus + sosiaalinen media -koulutus

Mobiilikuvaus -työpajassa opit mobiilikuvauksen tärkeimmät tekniikat ja erityispiirteet. Kurssilla tehdään monipuolisesti käytännön kuvausharjoituksia ja kuvankäsittelyä sekä kehitetään osallistujien visuaalista ilmaisua. Lisäksi saat paljon vinkkejä, kuinka voit tukea mobiilikuvauksella ja visuaalisella viestinnällä sosiaalisen median strategiaasi ja verkkoviestintääsi.

Mobiilikuvaus -työpajassa tehdään monipuolisesti käytännön kuvausharjoituksia ja kuvankäsittelyä sekä kehitetään osallistujien visuaalista ajattelua. Kurssin jälkeen saat mobiilikamerastasi täyden hyödyn irti. Ymmärrät kameran ominaisuuksia, rajoitteita ja mahdollisuuksia.

Kuvausharjoitusten teemoja ovat mm. visuaalinen tarinankerronta, tyylit, valo ja kompositio. Harjoituksissa opit kikkoja niin henkilökuvaukseen, tilannekuvaukseen, maisemakuvaukseen kuin makrokuvaukseenkin.

Kuvankäsittelyssä tutustutaan eri mobiilisovelluksiin ja niiden efekteihin ja filttereihin. Opit perusteet kontrastin ja värin säädöistä, paikallisista kuvasäädöistä, syväterävyydestä, vinjetoinnista, kuvatasoista ja tekstuureista. Myös muihin hyödyllisiin kuvankäsittelytoimintoihin voidaan tutustua osallistujien kiinnostuksen mukaan. Saat myös kuvaa, millainen workflow muodostuu, kun yhdistellään useita kuvankäsittelysovelluksia.

Lisäksi opit, miten voit tukea mobiilikuvauksella sosiaalisen median strategiaasi. Kurssin jälkeen ymmärrät, millaisella kuvasisällöllä menestyt Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja muissa sosiaalisen median palveluissa.

Kurssilla käytetään monipuolisesti eri kuvaus- ja kuvankäsittelysovelluksia ja niiden ominaisuuksia. Voit käyttää työpajassa mitä tahansa älypuhelinta (iOS, Android, Windows). Tuo oma laitteesi.

Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat kehittää kuvaus- ja kuvankäsittelytaitojaan ja visuaalista ajatteluaan. Erityisen hyvin kurssi sopii markkinointi- ja viestintätehtävissä toimiville, joiden vastuulla on sosiaalinen media tai sisällöntuotanto organisaation verkkosivuille.

Koska mobiilikuvaukseen liittyy omat erityispiirteensä, kurssista on hyötyä niin aloittelijalle kuin digikuvausta aiemmin harrastaneelle.

 

Verkossa menestymiseen tarvitaan nykyään yhä visuaalisempaa ja mediarikkaampaa sisältöä. Monella yrityksellä on päivittäinen tarve tuottaa sosiaalisen median profiileihinsa tai verkkosivustolleen kiinnostavaa, visuaalista sisältöä. Mobiilikuvaus on yksi parhaista tavoista nostaa julkaisemisensa tasoa, erottua ja jäädä kävijöiden mieleen.

Hyvin suunniteltu, visuaalisesti houkutteleva viesti huomataan ja se vaikuttaa.

Gallerian kaikki valokuvat on otettu älypuhelimella. Myös kuvankäsittely on tehty mobiilisovelluksilla. Kurssilla opit kuvaus- ja kuvankäsittelytekniikoita, joilla voit saada vastaavia tuloksia.

[fancygallery id=”15″]

Tiedot ja koulutuksen tilaaminen

Hinta: pyydä tarjous
Kesto: 1 päivä

Tilaa koulutus asiakaskohtaisena toteutuksena, joka voidaan räätälöidä tarpeisiisi. Pyydä tarjous alla olevasta napista tai soita 050-5748041.

TILAA KURSSI >

Digikuvauksen perusteet yrityskäytössä

Kurssi auttaa sinua ottamaan parempia kuvia digijärjestelmäkameralla. Kurssilla opit käytännönläheisten harjoituksin kameratekniikan perusteet: valotusohjelmat, tarkennuksen ja syväterävyyden säädön, kameran asetukset ja salaman käytön perusteet. Lisäksi saat hyödyllisiä vinkkejä eri kuvaustilanteisiin, kuten henkilökuvaukseen, tapahtumakuvaukseen ja tuotekuvaukseen (katsaus).

Ota parempia kuvia digikameralla: teräviä, optimaalisesti valotettuja (aika, aukko & ISO) ja sävyiltään tasapainoisia. 

Digikuvauskurssilla opit käytännönläheisten harjoitusten ja kuvaesimerkkien avulla kameratekniikan perusteet: valotusohjelmat, tarkennuksen ja syväterävyyden säädön, kameran asetukset ja salaman käytön perusteet. Kurssin jälkeen tiedät, miten vältät yleisimmät virheet kuvauksessa ja saat teknisesti parempia kuvia, jotka vaativat vähemmän jälkikäsittelyä.

Kurssilla käydään läpi kameran keskeisimmät asetukset, kuten tiedostoformaatit (jpeg / raw), valkotasapaino ja kuvatyylit. Saat myös vinkkejä, mitkä objektiivit ja aputarvikkeet sopivat mihinkin kuvaustilanteeseen. Opit luomaan kuvaan syväterävyyttä, joka on tärkeä keino ohjata katsojan huomio olennaiseen kuvassa.

Harjoituksissa harjaannutat silmääsi ja syvennät kuvailmaisuasi. Saat ideoita komposition, valon ja eri kuvauskohteiden kanssa työskentelemiseen. Ymmärrät paremmin eri kuvaustilanteiden erityispiirteitä: henkilökuvaus, tapahtumakuvaus ja tuotekuvaus.

 

Kurssi on suunnattu kaikille, jotka haluavat oppia ottamaan parempia kuvia digijärjestelmäkameralla. Kurssi sopii erityisen hyvin markkinointi- ja viestintätehtävissä toimiville sekä kaikille verkkoon tai mediaan sisältöä tuottaville.

Johdanto digikuvaukseen 

 • valokuvaus – näkemisen tapa
 • yleisimmät kuvaajan virheet

Valotus

 • ymmärrä kameran automatiikkaa
 • valotuskorjailu
 • suljinajan esivalinta
 • aukon esivalinta
 • manuaalikuvaus
 • yli- ja alivalottaminen

Syväterävyys ja tarkennus

 • Tarkennustavat ja niiden tarkoituksenmukainen käyttö
 • Syväterävyys

Hyvän kuvan elementtejä

 • Kompositio
 • Valo
 • Ele
 • kontrasti, vastakkainasettelu

Kameran asetukset

 • tiedostoformaatit (jpeg & raw)
 • megapikselit ja kuvakoko

Kuvavirheiden korjaaminen

 • ISO-arvo, kuvakohina ja sen korjaaminen
 • valkotasapaino ja värien toistuminen

Valaisu

 • luonnonvalo
 • täytesalama
 • salama
 • valaisu – apuvälineitä

Kuvaustilanteet

 • henkilökuvaus
 • tapahtumakuvaus, miljöökuvaus
 • tuotekuvaus (katsaus)

Katsaus objektiiveihin ja kuvausvälineisiin

 • kameran ja objektiivien valinta
 • apuvälineet: jalustat, muistikortit, heijastimet yms.

Tiedot ja koulutuksen tilaaminen

Hinta: pyydä tarjous
Kesto: 1-2 päivää

Tilaa koulutus asiakaskohtaisena toteutuksena, joka voidaan räätälöidä tarpeisiisi. Pyydä tarjous alla olevasta napista tai soita 050-5748041.

TILAA KURSSI >

Löytyikö sopiva koulutus? Jos ei, niin kysy tarpeisiisi räätälöityä digikuvaus -koulutusta:

Ilkka Olander

Terve, olen Ilkka. Olen opettanut digikuvausta ja kuvankäsittelyä vuodesta 2010. Kokemusta on tullut niin yrityskoulutuksista, korkeakoulusta kuin ammattikoulusta. Lisäksi kuvaan freelancerina mm. asiakkaitteni verkkosivustoille. Suhtaudun kuvaamiseen intohimolla ja toivon voivani tartuttaa kuvauskipinän myös sinuun!

Asiakkaita

Kiitos luottamuksesta! Hienoja hetkiä on riittänyt niin isommissa kuin pienemmissäkin projekteissa.

 • Glase.fi sivuista tuli todella tyylikkäät ja toimivat, ja ne vastaavat hyvin nykyaikaisen tiedeviestinnän tarpeisiin. Sivujen ilmeessä tutkimushankkeen ydinteema, rajat, tulee onnistuneesti esille monimuotoisen kuvakielen kautta. Myös Glasen logo ammentaa oivallisesti rajatematiikasta ja jää hyvin mieleen. Sivuja on helppo päivittää itse, mikä on lisännyt niiden käyttömukavuutta ja helpottanut tutkimushankkeesta raportointia.
  Kristiina SilvanHelsingin Yliopisto
 • Kiitos valaisevasta infografiikkatyöpajasta! Kurssi oli hyvä, tehokas ja käytännönläheinen paketti. Tästä on helppo lähteä tekemään omia projekteja.
  Liina LuukkonenSkills Finland
 • Kiitos sivustosta, ne ovat oman alan parhaat ja niitä kelpaa levittää. Idea puheterapian tietopankista oli erinomainen ja toteutus osaava. Täytyy sanoa, että olet hyvin olet sisäistänyt sisällöt ja kyennyt ne tiivistämään houkuttelevaksi paketiksi. Todella hienoa jälkeä, täytyy antaa täydet 10/10.
  Petri KaisamattiToimitusjohtaja, CogniMed Oy
 • Olemme saaneet sivuista paljon positiivista palautetta. Sivut näyttävät todella hyvältä ja muutos aikaisempaan sivustoon on valtava. Kiitos hyvästä ja joustavasta työstä!
  Antti Kasanen, varatoimitusjohtaja, Valmennuskeskus Public
 • Ilkalla on erinomainen kyky jalostaa asiakkaan aineistoa siten, että tarina soljuu verkkosivuilla houkuttelevasti. Visuaalinen ilme hahmottui ja rakentui kokeilujen myötä vaivattomasti. Myös valittuihin teknisiin ratkaisuihin saattoi luottaa. Lopputuloksena saimme hyvännäköiset sivut, jotka sopivat Teonsanan bisnekseen erinomaisesti.
  Minna KeinonenToimitusjohtaja, Teonsana
 • Saimme hyvää palautetta infografiikkakoulutuksesta opetus- ja kulttuuriministeriössä. Lämmin kiitos erinomaisesta koulutuksesta – se oli erittäin hyödyllinen myös infografiikkatyökaluja aiemmin käyttäneelle. Kouluttaja oli todella hyvä ja teoria-käytäntö-rakenne toimiva. Erityiskiitos typografiaan ja värimaailmaan liittyvistä huomioista!
  Heidi MäenpääOpetus- ja kulttuuriministeriö

– Sometek –

Seuraavan tason osaamista.