050-5748041 | ilkka.olander (at) sometek.fi

Sometek eKirjat | Tiedonhaku 2.0

Tiedonhaku 2.0 -eKirja

Tämän eKirjan runkona ovat 2012 kirjoittamani blogiartikkelit, jotka käsittelevät tiedonhaku 2.0 -teemaa eri näkökulmista. Voit lukea johdannon eKirjaan täältä. Latauslinkin saat sivun alaosaan kun jaat tämän sivun.

Usein oletetaan, että tiedonhaku on taito, joka osataan “automaattisesti”, eikä sitä tarvitse juurikaan harjoitella. Kyllä kuka tahansa osaa kirjoittaa hakusanoja Googleen. Mutta tiedon hankinnassa on kyse paljon muustakin.

Netistä löytyy nykyisin vastaus lähes mihin tahansa kysymykseen. Yleensä ongelma onkin nimenomaan relevantin tiedon lähteen löytäminen, kun aiheesta käytävä keskustelu on fragmentoitunut eri sivustoille. Verkko on ympäristönä vaikeammin hahmotettava kuin perinteiset mediat – sisällöntuottajien määrä on valtava ja heitä on moneen lähtöön.

Tämä kirja on ollut minulle tutkimusmatka, jonka varrella ymmärrykseni verkkomediasta on syventynyt ja median kulutukseni muuttunut. Olen oppinut rakentamaan yksilöllisempiä mediareittejä, tutustunut samoista aiheista kiinnostuneisiin ihmisiin, saanut ja jakanut alani osaamista osana globaaleja verkostoja. Kaikki tämä on heijastunut positiivisesti omaan oppimiseeni ja työntekooni.

Toivottavasti tästä kirjasta on apua myös sinulle!

[pwal id=”73597606″ description=”Jaa tämä sivu ja lataa ilmaiseksi eKirja ’Tiedonhaku 2.0″]Kiitos! Tässä latauslinkkisi:  Tiedonhaku 2.0 -eKirja

(klikkaa oikealla ja valitse ”Tallenna linkki nimellä”. Latauslinkki voimassa 24 tuntia koneelta, jota käytät nyt. Mikäli sinulla on ongelmia latauksessa, laita sähköpostia osoitteeseen: ilkka.olander@sometek.fi niin lähetän eKirjan sinulle henkilökohtaisesti!)[/pwal]

Sosiaalinen media & tiedonhaku - eKirja